In ons vorige blog zijn we in gegaan op onderpresteren en motivatie. In dat blog stond de vraag centraal:

Hoe maak ik (collega) leerkrachten duidelijk dat de uitdaging toch omhoog moet bij een onderpresterende en gedemotiveerde leerling?

In een video hebben we dit uitgelegd. Het is belangrijk deze video eerst te kijken, voordat je verder gaat naar de volgende video. Je kunt de eerste video op deze pagina bekijken: Onderpresteren en motivatie deel 1.

In dit nieuwe blog staat dus de vervolg-vraag centraal:

Hoe pak je nu het proces aan van een onverschillige, gedemotiveerde leerling naar weer een enthousiaste leerling?

Bekijk onze tweede video. Tja, we zitten wel met wat ongemak. De video is veel te kort om alles te zeggen wat er te zeggen valt. De video is dus alles behalve compleet. Maar voor social media en/of een blog al een veel te lange video (30 minuten). Dus het geeft beeld, maar het is niet volledig 🙂

Wil je meer weten? Kijk eens naar onze opleiding!

 

 

© Copyright – Wil je het artikel of een video, geheel of gedeeltelijk, kopiëren en delen? Lees dan eerst de vermelding onder het artikel.

© Copyright

Onze artikelen en video's worden gemaakt om te delen. Maar. De artikelen en video's mogen niet gekopieerd en gedeeld worden zonder bronvermelding. Download en deel het PDF met bronvermelding. Het staat hieronder voor je klaar* 🙂

*voor blogs die geschreven zijn vanaf 11 maart 2019

Niks missen?

Het is fijn als passend onderwijs ook voor (hoog)begaafde leerlingen wordt gerealiseerd. Wij zetten ons daarvoor in. En we delen elke 2 weken gratis informatie en blogs. Wil je niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Heel fijn als je de informatie deelt!