De kenmerken van hoogbegaafdheid zijn regelmatig ook een zorgpunt. De hoge intelligentie (het anders denken) of de sensitiviteit kunnen tot ervaringen leiden die minder fijn zijn. Als leerkracht of als ouder willen we het dan goed doen voor de kinderen. We nemen onze verantwoordelijkheid om op tijd te signaleren dat er iets aan de hand is en pakken dan graag door om hulp te bieden. 

Maar is er eigenlijk altijd hulp nodig? Wat als we geen hulp bieden: wat verliezen of winnen we dan? 

In onderstaande video van iets meer dan 10 minuten gaan we in op het onderwerp: hoogbegaafdheid en hulp nodig hebben. We zijn benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt, dus deel gerust je reactie onder de video.

Veel kijkplezier!

 

We vinden het fijn als je onze blogs deelt. Voor veel blogs hebben we een PDF gemaakt. Je kunt dit dan downloaden en delen: de bronvermelding staat daarin.

Let op: wij hebben dyslexie en je wordt in onze teksten dus met onze imperfectie geconfronteerd 🙂 . We kiezen voor gratis veel leesvoer maken zonder extra kosten.

Niks missen?

Het is fijn als passend onderwijs ook voor (hoog)begaafde leerlingen wordt gerealiseerd. Wij zetten ons daarvoor in. We delen elke 2 weken gratis een blog met een cadeautje.Wil je niks missen? Schrijf je in voor onze inspiratiemails.

Heel fijn als je de informatie deelt!